30 décembre
2010

Supressió de Diploma i formacions Catalans a la Universitat de Perpinyà

Supressió de Diploma i formacions Catalans a la Universitat de Perpinyà

Dc. 29 de desembre del 2010
Hem rebut un comunicat de la Federació d’entitats en defensa de la llengua i la cultura catalana, denunciant que la Universitat de Perpinyà suprimeix el Diploma d’Estudis Catalans i la preparació al CAPES de català.

En aquest comunicat la Federació denuncia que la Universitat de Perpinyà s’ha aprofitat d’una reforma per eliminar 2 formacions que no existeixen enlloc més: es tracta de la formació al CAPES de català i el DUEC, Diploma d’Universitat d’Estudis Catalans. De manera inexplicable, la sola universitat de l’estat francès que té una facultat de “llengua regional” i que té vocació a assegurar el màxim de formacions ja que és la sola situada en territori català, suprimeix un diploma històric creat els anys 1970 amb el suport del Consell General, quan encara no hi havia diplomes d’estat de català.

Aqueixa formació específica a Catalunya Nord s’adreçava als catalans que no havien pogut beneficiar d’una formació al curs de llur escolaritat (i són molts en aquest país!) i que volien aprofundir llur coneixença en llengua i civilització, sense necessàriament inscriure’s en llicència. És encara més sorprenent l’eliminació del DUEC, ja que aquest diploma aportava unes quantes inscripcions suplementàries a la Universitat, sense cap cost afegit (gràcies una mutualització dels cursos amb les classes existents).’ Lire la suite…

28 décembre
2010

Actualitat : Cròniques, per Pierre Vial – Instrumentalització sionista

Instrumentalització sionista del rebuig a l’islamisme.

Actualitat – Cròniques, per Pierre Vial.

Les «Audiències internacionals contra la islamització d’Europa», organitzades el 18 de desembre pel Bloc Identitari i Resposta laica, il·lustren el procés de col·laboració dut a terme ara fa uns mesos entre els medis sionistes i certs medis d’extrema dreta (que rebutgen com la pesta aquest qualificatiu, considerat com l’estigma d’una malaltia vergonyosa… molt molest quan hom vol recol·locar-se en el que és políticament correcte, per a poder, així,  fer una carrera política…). Lire la suite…

21 décembre
2010

Wikileaks II : Catalunya i gihadisme

(…) en l’últim document filtrat es diu que l’ambaixada d’Estats Units creu que Catalunya podria ser el principal focus d’islamistes radicals de tota la Mediterrània. La forta implantació de la comunitat paquistaní i marroquí a Barcelona i l’activitat efervescent dels islamistes en localitats com Tarragona, l’Hospitalet, Badalona i Reus preocupen als serveis d’intelligència nord-americans, que han convertit aquesta comunitat en el seu primer objectiu d’investigació. (…) Textualment, el text diu que “l’alta immigració, legal i il legal, des del Nord d’Àfrica, Paquistan i Bangladesh fan d’aquesta regió un imant per reclutar terroristes”. A més, també s’apunta al tràfic de drogues com un altre argument per crear aquesta multiagència. Segons el País, el cable secret assegura “que és la zona de pas de grans quantitats de cocaïna procedents de Sud-amèrica, cànnabis del Marroc i heroïna afganesa destinada als mercats de consumidors europeus. També cita el tràfic de persones i  l’aeroport del Prat com un dels més utilitzats per les màfies.

Source : http://taranis.wordpress.com/

Des informations filtrées de l’ambassade des Etats Unis d’Amérique affirment que la Catalogne pourrait être le principal foyer de l’islamisme radical de toute la Méditerranée . La forte implantation de la communauté paskistanaise et marocaine à Barcelone et l’activité effervescente de l’Islamisme dans des localités comme Tarragona, l’Hospitalet, badalona et Reus préoccupent les services de l’intelligencia Nord Américaine qui va accroitre sa vigilance sur ces communautés.  Le texte dit : « La forte immigration, légale ou illégale, des Nords africains, pakistanais et bengladeshs font que cette région est un aimant pour recruter des térroristes. » En plus, il est aussi noté que le trafic de drogues est un autre argument pour créer cette multi agence.  Selon « el País », le câble secret assurerait que «  c’est une zone de grand passage de cocaïne en provenance de l’amérique du sud, de cannabis pour le Maroc et d’heroïne pour l’Afganistan, destinés au marché européen. Est également cité le trafic de personnes et l’aéroport de Prat comme un des plus utilisé par les mafias.

16 décembre
2010

Solstici d’hivern

13 décembre
2010

Solidaritzem-nos amb els occitans de Vilanòva de Magalona

Solidaritzem-nos amb els occitans de Vilanòva de Magalona.

El softotalistarisme jacobì ataca de nou.

 

La millor manera de promoure una llengua és fent-la visible a tots.

Per això, donem suport als occitans de Vilanòva de Magalona.

Que tenen tot el dret a fer viure l’occità al Llenguadoc i que la justícia va condemnar després de la queixa d’extremistes jacobins anti-identitat que no suporten de veure el nom del vilatge llenguadocià en occità.

La pràctica de les llengües vernacles és essencial per a la salvaguarda de les llibertats i de la identitat d’un poble.

*****

Solidarisons-nous avec les occitans de Villeneuve lès Maguelone.

Le softotalitarisme jacobin attaque à nouveau.

La meilleure façon de promouvoir une langue c’est de la rendre visible à tous.

C’est pourquoi nous soutenons les occitans de Villeneuve lès Maguelone.

Qui ont tout à fait le droit de faire vivre l’occitan en Languedoc et que la justice a condamné après la plainte d’extrémistes jacobins anti-identité, qui ne supportent pas de voir le nom du village languedocien en occitan.

La pratique des langues vernaculaires est essentielle pour la sauvegarde des libertés et de l’identité d’un peuple.

* Photo l’Indépendant.