30 août
2011

Les quarante voleurs…Guide de la délinquance, Barcelone 2011.

  • Publié dans Societat
  • Commentaire(s) : 0  

Guide de la délinquance, Barcelone 2011.

Le « Guide de la délinquance », lancé à Barcelone : titre aujourd’hui le site d’information catalan (bilingue) la Clau

Apparemment les catalans du sud sont moins complexés et surtout moins victimes du politiquement correct que leurs frères du nord lorsqu’il s’agit d’appeler un chat, un chat !

Les bandes de voleurs de Barcelone, classées par secteurs géographiques, modes opératoires, cibles et nationalités, sont l’objet d’un guide non-officiel, lancé ce lundi sur Internet par la police catalane les Mossos d’Escadra, en association avec un réseau de guides touristiques. Guide mis en place depuis 2010 sur internet.

« Véritable catalogue, détaillé et ordonné, des points sensibles de la ville. Ce document évolutif, agrémenté des contributions des internautes vérifiées sur le terrain, décrit les nouveaux modes opératoires des voleurs en tout genre. Ceux-ci s’en prennent généralement aux portefeuilles de touristes, en faisant appel à des tactiques ingénieuses, notamment en se déguisant eux-mêmes. Équipés d’un plan de la ville pour faire plus vrai, ils s’adressent extrêmement poliment à leurs victimes, pendant qu’un complice subtilise leurs effets personnels dans leurs sacs. La prestidigitation et le jeu théâtral de ces délinquants sont observés près des grands monuments, comme la cathédrale de la Sagrada Família, mais aussi sur les plages. » selon la Clau.

En 2010, pas moins de 69% des personnes arrêtées pour vol étaient étrangères.

Petit florilège du guide en question :

-Bande féminine bosniaque, habituée à agir en feignant la surdité, aux abords du Hard Rock Café et aux arrêts de bus.

-Bande de Maghrébins et Sud-Américains voleurs de bagages à l’aéroport de Barcelone, mais également vol de téléphones portables de type iPhone 4, qu’ils arrachent des mains de leurs propriétaires.

-Des clans péruviens seraient spécialisés dans l’attaque de touristes japonais dans le secteur du Park Güell.

-Enfin, des Espagnols raffinés, en costume-cravate, opéreraient à la réception des hôtels, en échangeant leurs valises vides contre les valises pleines des clients.

29 août
2011

Heribert Barrera va ser un gran patriota

« A vegades en Barrera i jo ens discutíem, perquè pensàvem diferent…però haig de dir que el temps li ha acabat donant la raó a ell » Jordi Pujol

Heribert Barrera carrera política:

Heribert Barrera comença la seva carrera política quan entrà a formar part, l’any 1934, de la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya i del Bloc Escolar Nacionalista. L’any següent ingressà a les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya. Durant la Guerra Civil Espanyola va lluitar al Front de l’Ebre,i s’exilià a França fins l’any 1952.A l’exili, emprengué la reorganització clandestina d’Esquerra Republicana de Catalunya, esdevenint-ne el màxim dirigent a l’interior i secretari general (1976-1987), i fou president del mateix partit en el període de 1991 a 1995.

Entre els anys 1977 i 1980 Barrera fou membre del Consell Català del Moviment Europeu i diputat al Congrés dels Diputats (1977-1980). El 1980 va esdevenir diputat al Parlament de Catalunya –lloc que mantindria fins el 1988–A més, fou president del Parlament durant la primera de les dues legislatures (1980-1984); fou el primer president del Parlament restaurat i el setè des que el parlament fou constituït el 1932.Posteriorment, fou elegit parlamentari europeu (1991-1994).

L’any 2000 va ser guardonat amb la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya.

El 2001 es va publicar el llibre Què pensa Heribert Barrera? en el qual feia unes declaracions dient que « la immigració feia perillar el futur de Catalunya »,declaracions que li van ocasionar ser relegat al més injust i cruel ostracisme en els últims anys de la seva vida per la mateixa casta política que fins aleshores l’havia enaltit:

 

“La immigració és la principal amenaça de Catalunya. A mi m’agradaria una Catalunya com la de la República: sense immigrants”,

“Ningú em convencerà que és millor una Rambla amb gent mestissa que una on tan sols passegi gent de la raça blanca”

“Quan Haider diu que hi ha massa immigrants, no és racista, diu la veritat”,

“Les onades migratòries són un pla per descatalanitzar Catalunya”,

“La solució per a l’atur és expulsar als immigrants que ens roben el treball”,

un país, una nació, no es destrueix mai per efecte d’una guerra, per efecte d’una ocupació temporal, sinó que es destrueix només amb instal.lació de forasters en el seu propi territori fins a reduir els originaris a ser minoria, i això és el que ens passa als catalans.

Si continuen les corrents migratories, Catalunya deixapereixerà. Hi ha que evitar per tots els mitjans un altre invasiò de poblaciò no catalana.

“Jo no sóc racista ni xenòfob”.

Heribert Barrera va ser un gran patriota. Descansa en pau. El millor homenatge la victòria !

28 août
2011

Catalunya plora Heribert Barrera / La Catalogne pleure Heribert Barrera

  • Publié dans Societat
  • Commentaire(s) : 1  

Catalunya plora Heribert Barrera

El partidari d’una República Catalan a mor als 94 anys

D’esquerra, de centre o de dreta, la classe política sud-catalana expressa el respecte al primer president del Parlament de Catalunya del postfranquisme, Heribert Barrera, mort aquest dissabte a l’edat de 94 anys. Una capella ardent s’obre aquest dilluns, en homenatge a aquest fervent promotor de la instauració d’un règim republicà, en ruptura amb la monarquia espanyola.

El dirigent polític històric sud-català Heribert Barrera ha mort aquest dissabte a Barcelona, a l’edat de 94 anys. Nascut a la capital el 1917, Barrera va ser, de 1980 a 1984, el primer president del Parlament de Catalunya restaurat, passat el parèntesi de 36 anys imposat pel general Franco entre 1939 i 1975. Entrat el l’àmbit polític als 17 anys, va ser una de les figures majors del partit Esquerra Republicana de Catalunya, hegemònic durants tots els anys 1930. Ingressat a l’hospital el 25 de juliol a causa d’una embòlia, Heribert Barrera ha estat ja homenatjat per desenes de personalitats, mentre la informació de la seua mort és objecte d’una difusió massiva a nivell de tot l’estat espanyol. Aquest home de transició entre la Catalunya anterior a la segon guerra mundial, i l’actual, era químic de formació, i fill de Martí Barrera, diputat al Parlament de Catalunya i conseller de la Generalitat de Catalunya. Com a lluitador a favor de la creació d’una República Catalana, des d’una òptica nacionalista d’esquerra, va formar un important punt de referència del moviment per a la sobirania.

Aquest diumenge, el president de la Generalitat, Artur Mas, amb sensibilitat nacionalista catalans centrista, ha destacat que Barrera era segons ells un « patriota i mestre de patriotes”, recordant-lo com una persona amb “vida plena al servei de la nostra pàtria”. Mas ha ressaltat “aquest és un moment de dol per a tots els que estimem la llibertat i tots els que estimem Catalunya”. El govern català assumeix plenament els actes d’homenatge a Heribert Barrera, a través d’una capella ardent, obert a partir d’aquest dilluns al matí al Parlament de Catalunya. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha expressat el seu condol aquest diumenge al matí.

La Catalogne pleure Heribert Barrera

Le partisan d’une République Catalane est mort à l’âge de 94 ans

De gauche, de centre ou de droite, la classe politique sud-catalane exprime son respect envers le premier président du Parlement de Catalogne de l’après-franquisme, Heribert Barrera, décédé ce samedi à l’âge de 94 ans. Une chapelle ardente s’ouvre ce lundi en hommage à ce fervent promoteur de l’instauration d’un régime républicain, en rupture avec la monarchie espagnole.

Le dirigeant politique historique sud-catalan Heribert Barrera est mort ce samedi à Barcelone, à l’âge de 94 ans. Née en 1917 dans la capitale catalane, cette figure importante du XXe siècle a été, de 1980 à 1984, le premier président du Parlement de la Catalogne restauré à l’issue de la parenthèse de 36 ans imposée par le général Franco de 1939 à 1975. Entré en politique dès l’âge de 17 ans, Heribert Barrera a influencé durablement le parti Gauche Républicaine de Catalogne, dont l’hégémonie a marqué les années 1930. Admis à l’hôpital le 25 juillet suite à une embolie, M. Barrera a déjà reçu l’homme de dizaines de personnalités, tandis que la nouvelle de sa disparition est relayée par l’ensemble des médias de toute l’Espagne. Cet homme de transition entre la Catalogne précédant la seconde guerre mondiale, et l’actuelle, était chimiste de formation. Grand défenseur de la création d’une République Catalane, dans une optique nationaliste de gauche, il a constitué un repère important du mouvement catalan pour la souveraineté.

Ce dimanche, le président catalan, Artur Mas, de sensibilité nationaliste catalane centriste, décrivait le défunt comme un « patriote, maître de patriotes », qui aura eu une « vie entièrement placée au service de notre patrie ». M. Mas déclarait « il s’agit d’un moment en deuil pour tous ceux qui aiment la liberté et la Catalogne ». Le gouvernement catalan assume d’ailleurs un grand hommage institutionnel à la mémoire du républicain disparu, à travers une chapelle ardente, ouverte dès ce lundi au Parlement de la Catalogne, dont la présidente, Núria de Gispert, a exprimé ses condoléances ce dimanche matin.

La Clau

25 août
2011

Alta tensió entorn d’un projecte de mesquita a Salt

Alta tensió entorn d’un projecte de mesquita a Salt

Haute tension autour d’un projet de mosquée à Salt

Crònica:

La ciutat de Salt, considerada com la capital de la comunitat musulmana catalana, viu tensions generades per un projecte religiós. Mentre que el consistori anterior d’aquest municipi dels afores de Girona va preveure diverses parcel·les del sector de « Torre Mirona », al marge del centre-ciutat, perquè s’hi puguin bastir llocs de culte, es van multiplicant les accions contràries. llegir més

La ville de Salt, considérée comme la capitale de la communauté musulmane catalane, vit des tensions suscitées par un projet religieux. Alors que l’ancienne municipalité socialiste cette commune de la banlieue de Girona avair réservé plusieurs parcelles du secteur de « Torre Mirona », à l’écart du centre-ville, pour qu’y soient érigés des lieux de culte, les levées de bouclier se multiplient.Lire la suite

col·laboradors del sistema:

Enfrontaments verbals a Salt entre racistes i antiracistes

L’Ajuntament de Salt va ser ahir, una vegada més, testimoni de moments de forta tensió entre racistes i antiracistes. La convocatòria d’un ple extraordinari per aprovar la suspensió de l’atorgament de llicències per construir centres de culte al polígon de Torre Mirona, juntament amb el fet que es feia efectiu el pas de dos regidors de PxC al grup mixt, van atraure alguns seguidors del partit xenòfob i el mateix líder del partit, Josep Anglada. La presència del vigatà va provocar l’enuig d’un ampli grup de manifestants antiracistes que li cridaven “Fora racistes del poble de Salt”, i mostraven una pancarta amb el lema “Salt antiracista”. Llegir més

Idiotes útils del sistema:

« Les associacions antiracistes, d’immigrants, l’assemblea d’indignats de Girona i de Salt han convidat tothom a participar a la manifestació antiracista de dissabte amb xiulets, timbals i atuells ‘i qualsevol estri que pugui fer prou soroll per a ofegar el discurs enverinat dels qui difonen la cultura de l’odi’. Llegir més

Plataforma per Catalunya (PxC):

El presidente de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, ha dicho en Salt que “no vamos a permitir que Torremadé convierta Salt en una ciudad mora”. Llegir més

Arxiu/ Archives:

Començament de la guerra ètnica/ commencement de la guerre ethnique

Dues nits d’aldarulls comunitaris a Salt, als afores de Girona

La vila de Salt, a l’àrea urbana de Girona, és regularment el lloc d’inestabilitats de carrer. Des d’aquest divendres ha viscut dues nits d’aldarulls comunitaris. S’ha reforçat el nombre d’agents dels Mossos d’Esquadra, per tal de preservar els equilibris socials. llegir més

19 août
2011

La Suède avertit d’un risque accru d’une détérioration de son économie

  • Publié dans Societat
  • Commentaire(s) : 0  

La Suède avertit d’un risque accru d’une détérioration de son économie :

Le ministre suédois des Finances Anders Borg a admis, à la lumière de la chute des Bourses européennes jeudi, que « le risque » d’une détérioration de la situation économique était plus grand qu’il ne l’avait prévu.

« Il faut espérer que cela n’ira pas aussi mal que pendant l’automne 2008, mais le risque que cela soit plus grave que je ne le croyais, ce risque a grandi aujourd’hui« , a déclaré le ministre conservateur dans un bref commentaire diffusé par la télévision suédoise TV4.

Selon lui, les autorités suédoises sont bien préparées à affronter tout problème. Mais les ménages seront affectés, a-t-il ajouté.

M. Borg commentait la chute de 6,73% de la Bourse de Stockholm.

Jeudi, les Bourses européennes ont connu une nouvelle journée noire, en raison des doutes vivaces sur la vigueur de l’économie mondiale et des craintes sur la capacité des banques à se financer, comme au plus fort de la crise de 2008.

Le gouvernement suédois a annoncé mardi vouloir renforcer son arsenal de mesures pour mieux protéger ses secteurs bancaire et financier, encore en bon état, contre l’impact de la crise de la dette, qui réduira « fortement » la croissance économique du pays.