20 janvier
2015

La farsa del catalanisme nord-català

  • Publié dans Politica
  • Commentaire(s) : 0  

La farsa del catalanisme nord-català

La situació política i econòmica del nostre territori ha caigut al més baix. Assistim a la decadència dels partits polítics nord-catalans, desconnectats de les realitats.

L’esquerra es troba envescada en els seus dogmes ideològics. Es nega a admetre que la immigració de massa és l’arma privilegiada del capital per posar en competència els treballadors per retallar sempre més els drets d’aquests últims. Participa fins i tot amb grupuscles esquerrans tricolors a concentracions a favor dels «sense-papers» (immigrants clandestins).

Ens repeteix sense parar que les fronteres no existeixen, fent-se així sempre més les cries del capitalisme internacional que no espera que una cosa: la manca de regularització dels mercats i de les lleis socials difícilment guanyades pel moviment obrer.

Sempre embolicada en les seves contradiccions, l’extrema esquerra catalana, la CUP, ha organitzat fa alguns dies a Perpinyà una campanya a favor dels comerços de proximitats. Aquesta idea, lloable ésser, ens deixa perplexos sobre la verdadera naturalesa d’aquest compromís…

La dreta catalana (Unitat Catalana), sempre envescada en les seves aliances sorprenents, no és més que un bergansí a les mans de la dreta mundialiste francesa, ella mateixa al sou de la finança internacional.

Últimament, els pobles alsacià i bretó es són aixecats contra les reformes dels aprenents bruixots de l’Eliseu sobre la qüestió «regional».

El catalanisme no és a casa nostra capaç de mobilitzar el poble. Per què? Per dues raons: 1) s’ha fet el pàl·lid reflex dels partits francesos, versió folklòrica; 2) queda enclaustrat en l’espera de la creació d’un Estat català al sud de l’Albera.

Més que mai, el poble nord-català necessita un veritable partit nacionalista que no té por de denunciar els problemes de fons: Europa de Brussel·les, la finança internacional, l’extorsió fiscal, la inseguretat econòmica i física, la destrucció del sistema social i de salut pública, la immigració de massa, la pèrdua dels valors tradicionals, el jacobinisme i l’estatisme colonialista…

Si el moviment nacionalista nord-català no té en compte aquests problemes fonamentals, s’aïllarà i per molt temps en l’única lluita de reconquesta cultural.

Perpinyà el 20 de gener de 2015

Llorenç Perrié Albanell

20 janvier
2015

La farce du catalanisme nord-catalan

  • Publié dans Politica
  • Commentaire(s) : 0  

La farce du catalanisme nord-catalan

La situation politique et économique de notre territoire est tombée au plus bas. Nous assistons à la décrépitude des partis politiques nord-catalans, déconnectés des réalités.

La gauche se trouve engluée dans ses dogmes idéologiques. Elle refuse d’admettre que l’immigration de masse est l’arme privilégiée du capital pour mettre en concurrence les travailleurs pour rogner toujours plus les droits de ces derniers. Elle participe même avec des groupuscules gauchistes tricolores à des rassemblements en faveur des « sans-papiers » (immigrés clandestins). Elle nous rabâche sans cesse que les frontières n’existent pas, se faisant ainsi toujours plus les larbins du capitalisme international qui n’attend qu’une chose : la déréglementation des marchés et des lois sociales durement acquises par le mouvement ouvrier.

Toujours empêtrée dans ses contradictions, l’extrême gauche catalane, la CUP, a organisé il y a quelques jours à Perpignan une campagne en faveur des commerces de proximités. Cette idée, louable en-soi, nous laisse perplexes sur la véritable nature de cet engagement…

La droite catalane (Unitat Catalana), toujours engluée dans ses alliances surprenantes, n’est plus qu’un hochet dans les mains de la droite mondialiste française elle-même à la solde de la finance internationale.

Dernièrement, les peuples alsacien et breton se sont dressés contre les réformes des apprentis sorciers de l’Élysée sur la question « régionale ».

Le catalanisme n’est pas chez nous capable de mobiliser les foules. Pourquoi ? Pour deux raisons : 1) il est devenu le pâle reflet des partis français, version folklorique ; 2) il reste cloitré dans l’attentisme et espère tout de la création d’un État catalan au sud des Albères.

Plus que jamais, le peuple nord-catalan a besoin d’un partit véritablement nationaliste qui n’a pas peur de dénoncer les problèmes de fond : l’Europe de Bruxelles, la finance internationale, le racket fiscal, l’insécurité économique et physique, la destruction du système social et de santé publique, l’immigration de masse, la perte des valeurs traditionnelles, le jacobinisme et l’étatisme colonialiste…

Si le mouvement nationaliste nord-catalan ne prend pas en compte ces problèmes fondamentaux, il se cantonnera et pour longtemps dans la seule lutte de reconquête culturelle.

Perpignan le 20 janvier 2015

LLorenç Perrié Albanell

20 janvier
2015

I ara que?

  • Publié dans Societat
  • Commentaire(s) : 0  

Des de la distància i amb calma.

Hem deixat passar uns dies i que la cosa sortís una mica de les capçaleres dels diaris, ara toca fer un petit comentari dels atemptats de Paris.

Efectivament, i per començar, un recordatori que ens permet afirmar el “ja ho vam dir”. Perquè si deixes que casa teva s’ompli d’immigració musulmana, tard o d’hora et passarà el que ja ha passat a altres llocs, la història és una gran professora però quasi mai escoltada. El fonamentalisme és avui present dintre el món islàmic (no tot musulmà és fonamentalista, però tots els fonamentalistes són musulmans) i el món islàmic, per obra i gràcia dels globalitzadors, està també a la nostra terra, en conclusió, això eren faves contades.

Les autoritats de Franca han reaccionat com mana el guió del políticament correcte, el seu propi guió, de fet. En comptes d’assenyalar l’enemic, el problema i començar a plantejar-se sol•lucions, això mai!, s’han embarcat en una gegantina campanya “contra el terrorisme, el racisme i la discriminació”, “defendre la República” (¿?) i per l’estil. Ben mirat tampoc podien (ni volien) fer altra cosa, perquè d’agafar el toro per les banyes s’hagués “descobert” el pastis i trairien les seves pròpies idees, hagueren d’admetre el seu fracàs i assumir les responsabilitats conseqüents. Concretem, són ells, i els seus homòlegs d’altres estats d’Europa, amb les seves polítiques de laxisme i entrada lliure, columnes principals de la globalització-mundialització i el liberalisme, els que han produït el problema immigratori a Europa-Franca.

També “ells”, especialment els dirigents francesos, han sigut els millors “cipayos” de l’imperialisme (que busca desesperadament debilitar i com sigui al continent) a l’hora d’encapçalar les agressions contra els pocs règims àrabs que mantenien un tipus d’estat laic i mantenien el fonamentalisme a ratlla. Recordem el que va passar Líbia, ara submergida en el caos, a Irak, una altra situació de guerra civil contínua, i a Síria, a on no han pogut. Ells són els inductors i també autors d’haver donat armes precisament als fonamentalistes (sense cap vergonya qualificats pels mitjans del sistema com a “lluitadors per la llbertat”) de la zona, que ara es retroalimenten amb els que han deixat establir a Europa. No oblidem tampoc que les situacions que han provocat a aquests països han fet augmentar la immigració cap Europa.

Ara s’acosta l’hora de la veritat, els “bobos” (paraula francesa adreçada als burgesos acomodats, partidaris d’una esquerra-caviar i d’un progressisme malaltís) estan traumatitzats. Han descobert que el terrorisme truca a casa seva. La mentida de l’islam pacífic, tolerant, respectuós (Rovira- Colom i el seu Islam català, us sona?) comença a enfonsar-se i de pressa, el pànic s’imposa. La careta cau.

I ara que?

14 janvier
2015

Jeunesse consciente, jeunesse dissidente !

Jeunesse consciente, jeunesse dissidente !

BASTIA / PSG : « Le Qatar finance le PSG et le terrorisme » et  » Forza Bashar « 

Patria Nostra

14 janvier
2015

Charlie Hebdo, libéral-libertaire, organes de l’idéologie dominante

  • Publié dans Societat
  • Commentaire(s) : 0  

« Charlie Hebdo, libéral-libertaire, était devenu l’un des organes de l’idéologie dominante »Entretien avec

Au-delà de l’indignation légitime quant au massacre perpétré dans les locaux de Charlie Hebdo, quelles leçons tirer de cet événement ? Faut-il y voir, comme certains médias, la preuve qu’une « guerre totale » est déclarée entre islam et chrétienté, Orient et Occident ?

La manière abominable dont ont été massacrés les collaborateurs deCharlie Hebdo soulève le cœur, bien entendu. Et ce qu’il y a de plus difficile quand l’émotion submerge tout, c’est de raison garder. C’est pourtant ce qui est le plus nécessaire. S’imposer la distance intérieure qui permet d’analyser l’événement et d’en tirer des leçons. En face de quoi nous trouvons-nous ? En face d’une forme nouvelle de terrorisme, inaugurée en France avec les affaires Khaled Kelkal et Mohammed Merah. Elle se distingue des vagues de terrorisme précédentes (type 11 septembre ou attentat de Madrid), qui étaient conçues et mises en œuvre à partir de l’étranger par de grands réseaux internationaux organisés.

Ici, nous avons affaire à des attentats conçus en France par des individus qui se sont radicalisés de façon plus ou moins autonome. Ils sont passés progressivement de la délinquance au djihadisme, mais ce sont le plus souvent des recalés du djihad. Ils sont d’un grand sang-froid, savent utiliser leurs armes, et sont parfaitement indifférents à la vie d’autrui. En même temps, ce sont des amateurs, des branquignols, comme ces frères Kouachi qui décident d’aller décimer une rédaction « pour venger le prophète », mais commencent par se tromper d’adresse, laissent des traces partout, ne prévoient aucune stratégie de repli et oublient leur carte d’identité dans la voiture qu’ils viennent d’abandonner. Des branquignols imprévisibles, ce qui les rend d’autant plus dangereux. Lire la suite…