26 mars
2012

PxC participa en una reunió identitària organitzada per la Llega Nord

Belluno, 25/03/2012; Plataforma per Catalunya participa en una reunió identitària organitzada per la Llega Nord en Belluno

OMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Josep Anglada, convidat per la Llega Nord a participar en una propera convenció europea a Milà, va afirmar en Belluno “som una alternativa real i la il·lusió de milers de catalans”.

Belluno | Redacció.-El president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, acompanyat d’Enric Ravello, ha viatjat aquest cap de setmana a la regió de Venècia, a invitació de la Llega Nord per prendre la paraula en una reunió organitzada per la secció local de la Llega i en la que han participat els eurodiputats “leghistas”, Mario Borghezio i Mara Bizzotto. A la mateixa també va ser convidat el diputat austríac del BZÖ, Gerhard Huber en representació del Tirol.

La delegació de Plataforma per Catalunya va ser rebuda el divendres pels dirigents locals de la Llega, entre els quals es trobava Diego Bell (secretari de la Llega Véneta) i Elizabetta Bortoluzzi (assistent al Parlament europeu), els qui van organitzar una vista pels llocs històrics de la província.

Durant la trobada del dissabte, coordinat per Diego Bell es van pronunciar diverses conferències. Josep Anglada va fer una exposició de l’evolució de Plataforma per Catalunya, assenyalat que “avui som una alternativa real i la il·lusió de milers de catalans, farts de la invasió, de la islamització i de la casta política corrupta que ha portat al nostre país al desastre actual”.

L’europarlamentària Mara Bizzotto (LN), va criticar a la UE com un organisme en mans de la finança internacional i d’esquena als interessos de les persones i dels pobles d’Europa. El diputat nacional austríac, Gerhard Huber (BZO) es va referir a la situació en el Tirol i va remarcar el paper de les regions en la construcció europea. Enric Ravello va fer una extensa i documentada exposició històrica dels elements que han format la identitat catalana, avui amenaçada pel cosmopolitisme de la immigració. Mario Borghezio va fer repetides intervencions apel·lant a la lluita política en defensa dels valors i principis identitaris, assenyalant la importància de la formació metapolítica i ideològica i afirmant que “combat contracorrent, contra corrent de la globalització i la mundialització que impulsa l’alta finança i els poders internacionalistes”.

Les conferències van acabar amb un debat sobre la importància de les regions en el futur de la Unió Europeai sobre el concepte de Macroregió. Anglada va assenyalar “si la UE intenta plantejar una unitat en sentit jacobino fracassarà; els idiomes, les identitats, les realitats històriques han de quedar plenament reconegudes i valorades en la futura UE, és l’única forma que els pobles europeus se sentin part de la mateixa”.

Josep Anglada va ser obsequiat amb una bandera véneta en reconeixement al treball que està realitzant Plataforma per Catalunya en defensa de la identitat europea.

En finalitzar la reunió, Mario Borghezio va convidar oficialment a la Plataforma per Catalunya a participar pròximament a Milà en la constitució del Parlament de l’Europa dels Pobles, entès com una càmera de representació dels pobles d’Europa enfront de l’actual parlament de la UE que defensa únicament els interessos de la banca i l’alta finança. Borghezio també convidarà als principals partits identitaris europeus a participar en la construcció d’aquest Parlament alternatiu.

El diumenge al matí, la delegació de Plataforma per Catalunya es va traslladar a Belluno, ciutat que conjuga tots els elements històrics i polítics de la identitat véneta, en la qual es va mantenir una trobada amb el candidat de la Llega Nord a l’alcaldia.

PxC

Belluno, 25 de març de 2012

Commentaire(s) :

Laisser un commentaire