21 juin
2012

EL PP ELIMINA EL CATALÀ A ARAGÓ

  • Publié dans Societat
  • Commentaire(s) : 0  
Continúen les politiques etnocides del PP en les comunitats a les quals governa. Després de la llei promoguda a Valencia en la que equiparava el valencià amb l’anglés i el castellà en el’enseyament així com la prohibició de veure TV3, i de la llei que elimina el català de l’us públic a les Illes Balears, esta vegada ha donat un pas més contra la llengua també a Aragó. El govern del PP fa desapareixer la denominació català a Aragó al presentar un esborrany que elimina la llei de llengues del 2009 i sustituir-la per una nova en la que es deixa de considerar el català i el aragonés com llengues propies. Segons l’esmentat esborrany, a la Franja ara es parla l’aragonés oriental, es a dir, « la llengua aragonesa propia de l’area oriental d’Aragó ».
Les politiques etnocides i contraries a la nostra cultura, història i realitat linguistica es complementen amb les d’altres partits com la UPyD que fa uns dies filtraren a la premsa un projecte de creació d’una nova comunitat en la que s’unien Aragó, Navarra, Rioja, Soria i Burgos en una anomenada « región del Ebro ».
Els identitaris ens posicionem contra aquests intents de mutilació i eliminació dels trets de la nostra identitat.

Publicat per Ganguil

Commentaire(s) :

Laisser un commentaire