21 juin
2012

A LA FRANJA ES PARLA CATALÀ

Davant la intenció genocida i anticatalana del Govern d’Aragó de canviar la denominació de la llengua catalana que es parla a la Franja per « aragonés oriental », l’Institut d’Estudis Catalans entitat amb atribucions en el conjunt de territoris de parla catalana, ha recordat que segons la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, a la Franja es parla català, segons informa el rotatiu digital e-noticies.
Segons la mateixa entitat « la comunitat acadèmica internacional sap que el català és la llengua parlada a la Catalunya del Nord, a l’estat d’Andorra, al Principat de Catalunya, a la Franja, al País Valencià, a la comarca del Carxe, a les Illes Balears i a l’Alguer ». A mésüafegeix que « La Carta Europea de les Llengues Regionals o Minoritàries compromet les autoritats (arts. 7.1b i 7.1e) a respectar l’àrea geogràfica de cada llengua i les relacions entre els territoris en què es parla. El Comité de Ministres del Consell d’Europa ha recomanat (el 2005 i el 2008) a l’Estat espanyol que aplique un marc juridic específic que protegeix el català i l’aragonés de l’Aragó, usant exactament aquestes denominacions ».
Publicat per Ganguil

Commentaire(s) :

Laisser un commentaire