17 septembre
2013

Catalunya independent, Catalunya fora de la UE, avisa ara Brussel·les

  • Publié dans Politica
  • Commentaire(s) : 0  

Cortines de fum de la U.E per impressionar als acovardits, res més.

Fins i tot, amb tota la nostra ferma vocació proEuropa afirmem que potser ens convindria estar fora de la U.E., al menys de moment, que en realitat veiem com la representació de la antiEuropa i una heina de la globalització.

———————————————————————————————–

La portaveu comunitària afirma: « Un Estat independent es convertiria en un país tercer respecte a la Unió i des del moment de la independència no s’hi aplicarien els Tractats »

La portaveu de la CE, Pia Ahrenkilde. Foto: CE.
La Comissió Europea (CE) ha insistit aquest dilluns que Catalunya quedaria fora de la Unió Europea (UE) si s’independitzés, en tant que es convertiria en un « país tercer », que hauria de demanar el seu ingrés si vol formar part del club comunitari, com si es tractés de Turquia. « Un Estat independent es convertiria, pel fet de la seva independència, en un país tercer respecte a la Unió i des del moment de la independència no s’aplicarien els Tractats en el seu territori », ha explicat la portaveu de l’executiu comunitari, Pia Ahrenkilde, confirmant les declaracions d’avui mateixdel comissari de Competència, Joaquín Almunia.

« El que el nostre vicepresident Almunia ha dit s’ajusta perfectament a la nostra línia, que és que si un territori d’un Estat membre deixa de formar part d’aquest Estat perquè es converteix en un nou territori independent, els Tractats ja no se li apliquen », ha prosseguit.

Si una Catalunya independent desitja ser membre de la UE hauria de demanar la seva adhesió, l’aprovació de la qual requereix el vot unànime de tots els Estats membres: « Qualsevol Estat europeu que respecti els principis que s’estableixen a l’article 2 del Tractat de la UE, pot demanar formar part de la nostra Unió », ha indicat la portaveu, que ha afegit que aquests són els principis del dret comunitari i no prejutgen cap situació hipotètica.

La portaveu ha eludit pronunciar-se sobre les declaracions dels primers ministres de Letònia i Lituània, país que ocupa la presidència de torn de la UE, en les que donen suport al dret a l’autodeterminació de Catalunya i es mostren disposats a reconèixer la seva independència.

« No és el meu paper comentar les declaracions d’altres polítics o institucions en resposta a preguntes de naturalesa semblant », ha al·legat Ahrenkilde. « No li correspon a la Comissió expressar una posició sobre l’organització interna constitucional en els estats membre », ha insistit.

L’executiu comunitari només farà la seva anàlisi jurídic complet sobre les conseqüències a la UE de la independència de Catalunya si el Govern espanyol s’ho demana. La portaveu ha eludit confirmar que existeix preocupació a la UE sobre les tensions separatistes a Catalunya, com ha dit Almunia, i no ha volgut pronunciar-se tampoc sobre les apel·lacions del comissari al diàleg entre el Govern espanyol i el català.

http://www.naciodigital.cat/noticia/59394/catalunya/independent/catalunya/fora/ue/avisa/ara/brussel

Commentaire(s) :

Laisser un commentaire