20 janvier
2015

La farsa del catalanisme nord-català

  • Publié dans Politica
  • Commentaire(s) : 0  

La farsa del catalanisme nord-català

La situació política i econòmica del nostre territori ha caigut al més baix. Assistim a la decadència dels partits polítics nord-catalans, desconnectats de les realitats.

L’esquerra es troba envescada en els seus dogmes ideològics. Es nega a admetre que la immigració de massa és l’arma privilegiada del capital per posar en competència els treballadors per retallar sempre més els drets d’aquests últims. Participa fins i tot amb grupuscles esquerrans tricolors a concentracions a favor dels «sense-papers» (immigrants clandestins).

Ens repeteix sense parar que les fronteres no existeixen, fent-se així sempre més les cries del capitalisme internacional que no espera que una cosa: la manca de regularització dels mercats i de les lleis socials difícilment guanyades pel moviment obrer.

Sempre embolicada en les seves contradiccions, l’extrema esquerra catalana, la CUP, ha organitzat fa alguns dies a Perpinyà una campanya a favor dels comerços de proximitats. Aquesta idea, lloable ésser, ens deixa perplexos sobre la verdadera naturalesa d’aquest compromís…

La dreta catalana (Unitat Catalana), sempre envescada en les seves aliances sorprenents, no és més que un bergansí a les mans de la dreta mundialiste francesa, ella mateixa al sou de la finança internacional.

Últimament, els pobles alsacià i bretó es són aixecats contra les reformes dels aprenents bruixots de l’Eliseu sobre la qüestió «regional».

El catalanisme no és a casa nostra capaç de mobilitzar el poble. Per què? Per dues raons: 1) s’ha fet el pàl·lid reflex dels partits francesos, versió folklòrica; 2) queda enclaustrat en l’espera de la creació d’un Estat català al sud de l’Albera.

Més que mai, el poble nord-català necessita un veritable partit nacionalista que no té por de denunciar els problemes de fons: Europa de Brussel·les, la finança internacional, l’extorsió fiscal, la inseguretat econòmica i física, la destrucció del sistema social i de salut pública, la immigració de massa, la pèrdua dels valors tradicionals, el jacobinisme i l’estatisme colonialista…

Si el moviment nacionalista nord-català no té en compte aquests problemes fonamentals, s’aïllarà i per molt temps en l’única lluita de reconquesta cultural.

Perpinyà el 20 de gener de 2015

Llorenç Perrié Albanell

Commentaire(s) :

Laisser un commentaire